Світ

Євросоюз та Китай уперше з 2019 року проведуть очний саміт

Євросоюз та Китай уперше з 2019 року проведуть очний саміт

Фото: AFP (архівне фото)

Китай та ЄС проведуть очний саміт

Саміт Європейський Союз – Китай відбудеться у грудні поточного року, повідомила очільниця Єврокомісії.


Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підтвердила проведення саміту ЄС-Китай у грудні. Він уперше з 2019 року відбудеться в очному форматі. Про це фон дер Ляєн заявила у промові до дипломатичного корпусу ЄС у Брюсселі, передає Європейська правда.

 

Очільниця Єврокомісії згадала про саміт у контексті необхідності підтримувати канал комунікації між Брюсселем і Пекіном, аби суперництво між двома сторонами було “конструктивним, а не ворожим”.

 

“Саме тому нам потрібні функціонуючі канали комунікації та дипломатія високого рівня. Це те, що я називаю зменшенням ризиків через дипломатію. І саме тому ми інвестували в інтенсивний діалог з Пекіном – від чотирьох діалогів на високому рівні до майбутнього саміту ЄС-Китай, який відбудеться за кілька тижнів”, – сказала фон дер Ляєн.
 

За даними Politico, саміт відбудеться в Китаї, в ньому, окрім фон дер Ляєн, з європейського боку візьме участь голова Європейської ради Шарль Мішель. З китайського боку саміт очолить або лідер КНР Сі Цзіньпін, або прем’єр-міністр Лі Цянь.
 

Нагадаємо, у жовтні з візитом у Китай після кількох відтермінувань уперше з перебування на цій посаді приїздив високий представник Європейського Союзу з зовнішньої політики й політики безпеки Жозеп Боррель.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button