Світ

Євросоюз розгляне питання виборів у Грузії

Євросоюз розгляне питання виборів у Грузії

Фото: europarl.europa.eu

Президент Європейської Ради Шарль Мішель

Парламентські вибори у Грузії відбулися зі значними порушеннями. Це викликало серйозну стурбованість серед міжнародних спостерігачів.

Голова Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що парламентські вибори у Грузії мають бути проаналізовані, а кожне ймовірне порушення – розглянуте. Про це у неділю, 27 жовтня, Шарль Мішель написав на своїй сторінці у мережі X.

Він заявив, що має намір внести питання Грузії до порядку денного неформальної Європейської Ради.

Мішель зауважив, що Євросоюз візьме до уваги висновки щодо виборів у Грузії таких організацій як ОБСЄ/БДІПЛ і закликав Центральну виборчу комісію Грузії та інші відповідні органи влади країни виконати свої обовʼязки і провести розслідування щодо ймовірних виборчих порушень і відреагувати на заяви про них.

“Ці порушення мають бути серйозно вивчені та усунені. Ми повторюємо заклик ЄС до керівництва Грузії продемонструвати свою тверду відданість курсу країни на вступ до ЄС, що також відповідає висновкам, зробленим у червні та жовтні цього року Європейською комісією”, – написав він.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі офіційно завила, що не визнає результатів парламентських виборів у країні.

Прем’єр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що уряд країни буде затверджено попри відмову опозиції визнавати результати парламентських виборів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × one =

Back to top button