Світ

Євросоюз виділив Україні €1,5 млрд із активів РФ

Євросоюз виділив Україні €1,5 млрд із активів РФ

Фото: Пресслужба президента України

Євросоюз прийняв історичне рішення щодо прибутків із заморожених активів РФ

Гроші будуть спрямовані через Європейський фонд миру та Український фонд для підтримки військових спроможностей України, а також для підтримки відбудови країни.

Євросоюз оголосив про перший платіж в обсязі 1,5 млрд євро для військової підтримки України за рахунок надходжень від заморожених в ЄС російських активів. Про це повідомила Єврокомісія у п’ятницю, 26 липня.

“Сьогодні ЄС зробив можливим підтримку України за рахунок першого платежу у 1,5 млрд євро, що був згенерований від заморожених активів РФ. Ці надзвичайні прибутки, що були згенеровані операторами та утримувалися в центральних депозитаріях від заблокованих суверенних активів Росії стали доступними від Euroclear для Єврокомісії, як перший внесок, 23 липня”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що ці гроші зараз будуть спрямовані через Європейський фонд миру та Український фонд для підтримки військових спроможностей України, а також для підтримки відбудови країни.

Як відомо, наприкінці травня Рада ЄС схвалила передання Україні надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів. Щорічні надходження становитимуть приблизно 2,5-3 млрд євро. 90% від очікуваних надходжень буде використано на військові цілі для підтримки оборони України. Менша частка – 10% – піде на відновлення та реконструкцію нашої країни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + 1 =

Back to top button