Світ

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії

Фото: Скріншот

ЄС поступово підвищує для Росії варість агресії проти України

Санкції ЄС складаються включають різні обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт і предмети розкоші.

Євросоюз продовжив обмежувальні заходи проти економіки РФ через її війну против України ще на шість місяців – до 31 січня 2025 року. Про це повідомляється на сайті Ради ЄС у понеділок, 22 липня.

“Ці санкції, вперше введені у 2014 році, були суттєво розширені з лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану, невиправдану та незаконну військову агресію Росії проти України”, – йдеться у повідомленні.

В даний час санкції складаються з широкого спектру секторальних заходів, включаючи різні обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт та предмети розкоші.

Вони також охоплюють: заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти та деяких нафтопродуктів з Росії до ЄС, відключення від SWIFT кількох російських банків та призупинення мовної діяльності та ліцензій у Євросоюзі кількох підтримуваних Кремлем дезінформаційних агентств. Крім того, конкретні заходи дозволяють ЄС протидіяти обходу санкцій.

“Поки незаконні дії РФ продовжують порушувати заборону застосування сили, що є серйозним порушенням зобов’язань з міжнародного права, доцільно зберігати в силі всі заходи, введені ЄС, і вживати додаткових заходів при необхідності”, – заявили в Раді ЄС.

Раніше у червні ЄС продовжив санкції проти Росії за анексію Криму. Обмеження включають заборону на імпорт продукції з Криму чи Севастополя до ЄС, інвестиції та туристичні послуги.

Також у минулому місяці ЄС запровадив 14 пакет санкцій проти РФ. Кореспондент.net детально розбирався, що містить новий пакет обмежень і що з нових заходів найболючіше вдарить по російській економіці та її громадянам.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − fifteen =

Back to top button