Світ

Європейські політики збираються до США в турне на підтримку України – ЗМІ

Європейські політики збираються до США в турне на підтримку України - ЗМІ

Фото: Пресслужба президента України

Європейські політики збираються в турне по США для посилення підтримки України

Сенатор Ліндсі Грем, відомий республіканський прихильник допомоги Україні, сказав, що турне може бути “корисним для інших”, він упевнений, що підтримка Києва залишається міцною.

Європейські політики у відповідь на заклики деяких законодавців від Республіканської партії скоротити потік допомоги Україні планують турне по США для посилення підтримки України. Про це пише Politico.

“Ми повинні знайти способи достукатися до громадськості по обидва боки Атлантики – не забувати, що є реальні виборці, які бачать свої проблеми певним чином”, – заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

За його словами, турне, під час якого країни Балтії та інші країни, що мають тісні зв’язки з Україною, висловляться на користь продовження підтримки, “може спрацювати досить добре, якщо позиція буде викладена не тільки американськими політиками, але й тими, хто залежить від цієї допомоги та від цього зовнішньополітичного курсу.

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас розповіла, що її країна вже звертається до пересічних американців.

“Мій міністр закордонних справ був в Арканзасі, розмовляв з людьми та висловлював свої погляди, тож це те, що ми робимо постійно”, – сказала вона.

У публікації також зазначено: у Вашингтоні зростає занепокоєння, що допомога Україні може стати жертвою глибоких політичних розбіжностей у США, і у відповідь на це президент США Джо Байден змінив свою риторику щодо війни, стверджуючи, що значна частина коштів, виділених на Україну, насправді залишається в країні, створюючи робочі місцяй підтримуючи бізнес.
Сенатори США заявили, що роз’яснювальна робота з боку європейських лідерів може допомогти зміцнити підтримку Києва серед втомлених війною виборців.

Сенатор Ліндсі Грем, відомий республіканський прихильник допомоги Україні, сказав у коментарі Politico, що турне може бути “корисним для інших”, він упевнений, що підтримка Києва залишається міцною.

Як повідомлялося, адміністрація президента США попросила у Конгресу схвалити 106 мільярдів доларів на підтримку України, Ізраїлю та для іншої іноземної допомоги, сподіваючись, що пакетна угода допоможе затвердити всю суму.

У США допомогу Ізраїлю і Україні розглянуть окремо

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button