Світ

Єврокомісія закликає припинити закупівлю СПГ в Росії

Єврокомісія закликає припинити закупівлю СПГ в Росії

ЄС закликає держави-члени припинити закупівлю скрапленого природного газу в РФ

Єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон ще в березні на засіданні в Європарламенті закликала якнайшвидше повністю позбутися російського газу.

Єврокомісія повторила заклик до країн-членів ЄС припинити закупівлю скрапленого природного газу (СПГ) у Росії. Про це на брифінгу заявив представник Єврокомісії Тім Макфі, передає Європейська правда.

Він підкреслив, що загалом з лютого 2022 року, коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, імпорт російських енергоносіїв до ЄС значно скоротився, хоч закупівлі СПГ зросли.

“ЄС повністю припинив імпорт російського вугілля. Він скоротив імпорт російської нафти приблизно на 90%. І ми скоротили загальний імпорт російського газу і скрапленого газу приблизно на дві третини. Тож навіть якщо обсяги імпорту СПГ зросли, їхній обсяг усе ж відносно невеликий і складає дуже малу частку в нашому загальному імпорті енергоносіїв”, – підкреслив Макфі.

Представник Єврокомісії також нагадав слова, що єврокомісарки з питань енергетики Кадрі Сімсон ще в березні на засіданні в Європарламенті закликала якнайшвидше повністю позбутися російського газу.

Раніше повідомлялося, що експорт американського СПГ в Європу різко скоротився. У травні США експортували близько 10,4 млрд куб. м скрапленого газу, що на 1,4% нижче за показники квітня.

ЄС нарощує обсяг імпорту російського СПГ – Financial Times

Санкції не дозволили Аргентині купити російський СПГ – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button