Світ

ЄС засудив “вибори” РФ на окупованих територіях

ЄС засудив вибори РФ на окупованих територіях

Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня “вибори” на захоплених окупантами територіях України

У вересні в РФ пройдуть вибори різного рівня, включно з довиборами депутатів Держдуми, виборами голів низки регіонів і депутатів законодавчих органів. Окупанти хочуть провести псевдоголосування і на окупованих територіях України.

Речник Європейської комісії Петер Стано засудив проведення Росією “виборів” на окупованих територіях України. Про це у п’ятницю, 1 вересня, він написав на платформі Х (колишній Twitter).

“Росія розпочала дострокове голосування на своїх незаконних так званих “виборах” на тимчасово окупованих українських територіях. Це подальше масове порушення міжнародного права та суверенітету України”, – написав Стано.

“Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк, Луганськ – це все Україна”, – написав Стано.

Він додав, що всі причетні до цього незаконного процесу будуть притягнуті до відповідальності.

Зазначимо, Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня “вибори” на тимчасово окупованій частині України. Йдеться про захоплені російськими окупаційними військами території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня “вибори” на захоплених територіях України – частинах Херсонської та Запорізької областей, а також у “ДНР” і “ЛНР”.

Кремль завозить росіян на окуповані території для участі в “виборах” – ГУР

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button