Світ

ЄС відреагував на псевдовибори на окупованих територіях України

ЄС відреагував на псевдовибори на окупованих територіях України

Фото: Unsplash

ЄС не визнає результатів російських “виборів” на ТОТ України

Євросоюз не визнає результатів незаконних виборів, які РФ провела в окупованих районах України.


Європейський Союз засуджує проведення Росією “виборів” в тимчасово окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України, а також у Криму. Про це йдеться в заяві високого представника від імені ЄС, розміщеній на сайті Представництва ЄС в Україні в понеділок, 11 вересня.

 

“Ми рішуче відкидаємо цю марну спробу Росії легітимізувати або нормалізувати свій незаконний військовий контроль і спробу анексії частини українських територій… Європейський Союз не визнає і не визнаватиме ані проведення цих так званих виборів, ані їхніх результатів. Політичне керівництво Росії та особи, причетні до їх організації, відповідатимуть за ці незаконні дії”, – говориться в заяві.

 

У представництві зазначили, що “вибори” відбулися в умовах примусової та незаконної видачі Росією паспортів, зокрема дітям, примусового переміщення та депортації, масових і систематичних порушень прав людини, а також залякування та посилення репресій щодо українських громадян з боку Росії та окупаційної влади.

 

У ЄС наголосили, що високо цінують мужність жителів України, які виступили проти фіктивного голосування і продовжують опиратися російській окупації, а також залишаються твердо відданими підтримці України та її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button