Світ

ЄС планує спільні військово-морські патрулі для захисту від загрози РФ

ЄС планує спільні військово-морські патрулі для захисту від загрози РФ

Фото: НАТО (иллюстративное фото)

ЄС планує спільні військово-морські патрулі

За створенням плану стоять єврокомісар з питань довкілля та океанів Віргініус Синкявічюс та голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

У ЄС розглядають можливість спільного морського патрулювання та військово-морських навчань для боротьби з кораблями-шпигунами РФ та захисту критично важливої морської інфраструктури. Про це повідомляє Financial Times.

Зазначається, що у п’ятницю, 10 березня, буде опубліковано оновлену морську стратегію, яка включає план дій, що закликає до проведення щорічних спільних військово-морських навчань ЄС та збільшення кількості військових патрулів та патрулів берегової охорони при покращенні координації між країнами-членами.

Повідомляється, що за створенням плану стоять єврокомісар з питань довкілля та океанів Віргініус Сінкявічюс та голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

За словами єврокомісара, стратегія також передбачає посилення супутникового моніторингу та обмін розвідданими. Крім того, план включає пропозиції щодо боротьби з боєприпасами, що не розірвалися, і мінами в морі. Єврокомісар хотів би створити спеціальну групу для очищення Чорного моря після війни.

Синкявічюс також зазначив, що напад на газопровід Північний потік показав необхідність посилення пильності щодо морської діяльності в Європі.

Держави-члени попередили про зростаючу кількість доказів російської активності навколо офшорних вітрових електростанцій, нафтових та газових бурових платформ та телекомунікаційних кабелів.

Раніше повідомлялося, що Бельгія розслідує присутність “корабля-шпигуна” РФ у Північному морі.

Нагадаємо, розвідка Швеції заявила про посилення загрози з боку Росії.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button