Світ

ЄС обмежує доступ до кількох російських сайтів

ЄС обмежує доступ до кількох російських сайтів

Фото: Reuters (архівне фото)

ЄС обмежує доступ до сайтів з російською пропагандою

Але в документі зазначено, що, незважаючи на заборону мовлення, вжитий захід не перешкоджатиме працівникам пропагандистських ЗМІ “здійснювати діяльність у ЄС, зокрема проводити дослідження та брати інтерв’ю”.

У Раді ЄС ухвалили рішення про блокування на території Євросоюзу сайтів чотирьох російських ЗМІ: Voice of Europe, РИА Новости, Известий і Российськой газеты. Про це йдеться у офіційному журналі ЄС.

Блокувати доступ до сайтів цих ЗМІ у країнах Євросоюзу розпочинають з вівторка, 25 червня.

У середині травня цього року Рада Євросоюзу ухвалила рішення про зупинення мовлення вказаних мас-медіа на своїй території.

“Ці ЗМІ перебувають під постійним прямим чи непрямим контролем керівництва Російської Федерації і відіграють важливу роль у просуванні та підтримці агресивної війни Росії проти України, а також у дестабілізації обстановки у сусідніх країнах”, – йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Але в документі зазначено, що, незважаючи на заборону мовлення, вжитий захід не перешкоджатиме працівникам вищеназваних ЗМІ “здійснювати діяльність у ЄС, зокрема проводити дослідження та брати інтерв’ю”.

Офіційна представниці МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія “відповість” на таке рішення ЄС, і “відповідні заходи опрацьовуються”.

Раніше повідомлялося, що загарбники примушують українських дітей до участі в заходах пропаганди.

Німеччина створила підрозділ для боротьби з російською дезінформацією

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 1 =

Back to top button