Світ

ЄС має план довгострокової підтримки України – ЗМІ

ЄС має план довгострокової підтримки України - ЗМІ

Фото: Unsplash

ЄС розробляє план довгострокової допомоги Україні

Документ є продовженням обіцянки, даної лідерами ЄС, що вони “готові разом із партнерами внести свій внесок у майбутні зобов’язання України в галузі безпеки”.

Європейська служба зовнішніх зв’язків розробила план довгострокових безпекових зобов’язань перед Україною. Про це у вівторок, 11 липня, повідомляє Politico.

За даними видання, проект плану включає пропозиції щодо забезпечення “постійного” надходження зброї до України, навчання військових, обмін розвідувальними даними та допомога у встановлені виробничих зв’язків між оборонними компаніями України та ЄС.

“ЄС немає можливості безпосередньо постачати зброю Україні. Замість цього, Європейський союз спонукає країни-члени блоку надсилати власну зброю та пропонує часткове відшкодування за це. В документі ця система компенсацій розглядається як основа для довгострокової військової підтримки України”, – уточнює видання. 

Крім того, Європейський союз має забезпечити довгострокову і фінансову підтримку Києву, щоб Україна могла відновитися.

Рада Євросоюзу та Європарламент погодили проєкт регламенту Акту на підтримку виробництва боєприпасів (ASAP), який передбачає виробництво до мільйона боєприпасів на рік. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button