Світ

ЄС готує “помсту” Угорщині – FT

ЄС готує помсту Угорщині - FT

Фото: Unsplash

FT: Євросоюз розробляє план щодо підриву економіки Угорщини, у разі блокування допомоги Україні

На саміті ЄС у Брюсселі 14-15 грудня 2023 року Орбан заблокував поправки до бюджету ЄС на 2024-2027 роки, які передбачали виділення Україні 50 мільярдів євро.

Эвросоюз має намір “підрвати економіку Угорщини”, якщо Будапешт відмовиться погодити виділення нового пакету допомоги Україні. Про це у неділю, 28 січня, повідомила британська газета The Financial Times з посиланням на внутрішній документ ЄС, що потрапив у її розпорядження. 

За даними видання, Брюссель збирається обвалити курс угорського форинту та знизити інвестиційну привабливість Угорщини, щоб нашкодити “робочим місцям та зростанню” економіки країни.

“Якщо прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не піде на поступки, то керівництво ЄС може публічно заявити про повне припинення фінансування Будапешта”, – вказує FT. 

Представник Ради ЄС, до якого за коментарем звернулося видання, заявив, що не коментуватиме витік у пресі.

“При цьому опитані джерела в дипломатичних колах ЄС наголосили, що багато країн підтримують цей план”, – пише видання. 

Раніше ми вже писали, Орбан наклав вето на “мегапакет”, який включав допомогу Україні, видатки на міграційні програми, фінансування Фонду солідарності ЄС та оборони. До розгляду цього документа повернуться на початку 2024 року.

Орбан пояснив, чому він проти України в ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button