Світ

ЄП підтримав створення українського фонду на 50 млрд євро

ЄП підтримав створення українського фонду на 50 млрд євро

Фото: Вікіпедія

ЄП зробив крок для створення українського фонду на 50 млрд євро

Поправки Європарламенту заохочують використання заморожених російських активів та дохід від них для відновлення України.

Комітети Європарламенту з питань бюджету та закордонних справ 5 жовтня підтримали створення спеціального фонду для України на 50 млрд євро, який буде призначений для підтримки відновлення, реконструкції та модернізації України у 2024-2027 роках. Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

За словами голови Комітету парламенту у закордонних справах Девіда Макалістера, підтримка ЄС має вирішальне значення для України. За його словами, поправки Європарламенту заохочують використання заморожених російських активів та дохід від них для відновлення України.

При цьому депутат Європарламенту Йохан ван Овертвельд наголосив, що пропозицію підготували у рекордно короткі терміни.

Як відомо, раніше Єврокомісія запропонувала збільшити спільний бюджет ЄС на 66 млрд євро для покриття витрат, частина з яких піде на програму фінансової підтримки України. Йдеться по 50 млрд євро на наступні чотири роки.

Нагадаємо, Європарламент схвалив перегляд бюджету Євросоюзу на 2021-2027 роки, який містить положення про утворення спеціального Українського фонду у 50 млрд євро.

Як повідомлялося, Євросоюз надав Україні різну допомогу на 81 млрд євро з початку повномасштабного вторгнення Росії. У 2023 році лише фінансова допомога ЄС для України вже сягнула 13,5 млрд євро.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button