Світ

Вибухи на ПП: у Держдепі відмовилися коментувати версії

Вибухи на ПП: у Держдепі відмовилися коментувати версії

Вибух на Північному потоці

Спікер Держдепартаменту нагадав, що версія про “український слід” ґрунтувалася на оцінках неназваних джерел, які не можуть висловлюватись від імені уряду США.

У Держдепартаменті США заявили, що не можуть офіційно підтвердити інформацію, поширену низкою ЗМІ про те, що підрив російського газопроводу Nord Stream могли здійснити “проукраїнські групи”. З такою заявою на брифінгу у середу, 8 березня, виступив представник Держдепу Нед Прайс.

 

“Щодо всіх цих повідомлень – я не можу їх підтвердити”, – сказав він.

 

Прайс нагадав, що інформація у ЗМІ базувалася на оцінках неназваних джерел, які не можуть висловлюватись від імені уряду США.

 

“Наша позиція залишається послідовною: троє наших європейських партнерів – німці, шведи та датчани – проводять активне розслідування, воно триває. І як завжди, коли справа стосується поточних розслідувань, ми чекаємо на їх завершення, перш ніж давати будь-які коментарі”, – зазначив Прайс.

 

Він уточнив, що нічого не спростовує і не виключає: “Я просто говорю, що ми не підтверджуємо, ми не коментуємо деталі жодного з повідомлень”.

 

Нагадаємо, газета The New York Times повідомила, що за диверсією на Північних потоках, імовірно, стоїть невідома “проукраїнська група”.

 

 

У Білому домі заявили, що наведені в публікації твердження не ґрунтуються на розвідувальних даних, які розсекретила та поширила адміністрація США.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button