Світ

Вибухи на Північних потоках: Швеція припинила розслідування

Вибухи на Північних потоках: Швеція припинила розслідування

Фото: Reuters

Швеція передала Німеччині матеріали, що можуть бути використані як докази у німецькому розслідуванні

Швецька прокуратура дійшла висновку, що Стокгольм не має юрисдикції у цій справі й не може проводити розслідування.

Швецька прокуратура припинила розслідування вибухів на двох нитках газопроводу Північний потік, попри те, що та не дійшла до певниз висновків стосовно причетних до цих інцидентів осіб. Про це повідомляє інформагентство Bloomberg.

“Попереднє розслідування було припинено, оскільки ніщо не вказує на те, що у нападі була задіяна Швеція або її громадяни”, – йдеться у відповідній заяві.

Слідчі дійшли висновку, що влада Швеції не має юрисдикції у цій справі та не може проводити розслідування.

Прокурор Матса Люнгквіст, який очолював розслідування у Швеції, зазначив, що відомство тісно співпрацювало з німецькими органами, які проводять попереднє розслідування інциденту.

“В межах цієї співпраці ми передали матеріали, що можуть бути використані як докази у німецькому розслідуванні”, – резюмував він.

Нагадаємо, 26 вересня 2022 року три вибухи спричинили масштабні витоки на трубопроводах Північний потік-1 і Північний потік-2, які проходять з Росії до Німеччини дном Балтійського моря. Атака залишила неушкодженою лише одну з чотирьох газових ланок мережі.

Видання The Washingtom Post заявило, що центральну роль у підриві російського газопроводу Північний потік минулого року відігравав полковник Сил спеціальних операцій Роман Червінський.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button