Світ

Внаслідок тисняви у столиці Ємену понад 50 людей загинули

Внаслідок тисняви у столиці Ємену понад 50 людей загинули

Фото: newarab

Десятки людей були роздавлені в Сані під час роздачі гумдопомоги

Число жертв та постраждалих продовжує збільшуватися. Медики та рятувальники збирають тіла з вулиці. Влада міста обіцяла покарати винних.

Понад 50 людей загинули під час тисняви, що виникла у центрі столиці Ємену Сані під час благодійної акції. Про це у середу, 19 квітня, повідомляє Al-Masdar Online.

 

У той же час представники охорони здоров’я оцінюють кількість загиблих майже 80 осіб.

 

Як розповідають журналісти, люди зібралися в районі Баб-ель-Ємен, щоб отримати фінансову допомогу (закят – обов’язкова милостиня в ісламі).

 

Сотні людей зібралися на вузькій вулиці і прагнули підібратися ближче до місця видачі.

 

“Спочатку були чутні звуки пострілів, а потім сталося коротке замикання, внаслідок чого згасло світло, що призвело до паніки і тисняви”, – розповіло джерело.

 

За попередніми даними, трагедія сталася через інцидент, коли один із учасників роздачі допомоги вистрілив у повітря, щоб утихомирити натовп, але куля потрапила в електричний провід. Гучний звук, яким це супроводжувалося, налякав людей і почалася паніка, а за нею і тиснява. 

 

Милостиню роздавали два торговці. Їх уже заарештувала поліція. Вони звинувачуються у “безладному розподілі грошових сум без погодження з Міністерством внутрішніх справ та без організації”.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button