Світ

Влада Грузії заявила, що в країні пройшли тренінги з держперевороту

Влада Грузії заявила, що в країні пройшли тренінги з держперевороту

Фото: Sputnik / Александр Имедашвили

Голова правлячої партії Грузинська мрія Іраклій Кобахідзе

Тренери “ділилися досвідом, як організовувати масові протести, влаштовувати пікети та проводити непокору владі”, заявили в Тбілісі.

В Грузії пройшли трнінги з державного перевороту, які “проводили громадяни Сербії на гроші Вашингтону”. Про це у понеділок, 2 жовтня, заявили представники Служби Держбезпеки Грузії, пише Інтерфакс

За словами джерела агенції, “тренінги були націлені на громадських активістів, профінансовані США, а провели їх троє громадян Сербії”.

“Громадяни Сербії Сініша Сікман, Олена Стоішич та Слободан Джинович прибули до Грузії на запрошення інституту Схід-Захід програми USAID. Ці особи були пов’язані з революційними подіями, що відбулися у 2003 році в Грузії, а також у різні роки з аналогічними процесами у Сербії та Україні”, – заявили у СДБ країни. 

Голова правлячої партії Грузинська мрія Іраклій Кобахідзе заявив, що, за інформацією СДБ, на тренінгах іноземці ділилися досвідом, як організовувати масові протести, влаштовувати пікети та проводити непокору владі.

 

“Найсумніше в тому, що подібні тренінги фінансуються американською організацією USAID, яка в прямому перекладі означає “допомогу Америки”, але навряд чи нам потрібна така допомога, і ми хотіли б отримати від USAID роз’яснення, чому було профінансовано такий тренінг, мета якого – підготовка революції у Грузії”, – сказав Кобахідзе.

 

Він додав, що “влада Грузії не допустить жодних революційних сценаріїв”. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button