Світ

Військові заводи Польщі збільшують свої потужності – ЗМІ

Військові заводи Польщі збільшують свої потужності - ЗМІ

У Польщі збільшують потужності військових заводів

Зростання попиту на профільні товари та війна в Україні змусили підприємства оборонного комплексу і з виробництва зброї у Польщі наростити свої потужності.

Підприємства оборонного комплексу Польщі нарощуть свої потужності. Зокрема, збільшилося виробництво рушниць, тротилу та важкої артилерії. Про це пише Rzeczpospolit.

Зазначається, що фабрика Łucznik Radom збільшить виробництво продукції втричі й має плани виробити 100 тисяч рушниць на рік. Вже погоджено будівництво додаткових цехів.

Також повідомляється, що завод Huta Stalowa Wola, який є виробником важкої артилерії, далекобійних самохідних гаубиць Krab та автоматичних мінометів Rak, незабаром стане постачальником бойових машин піхоти та бронеавтомобілів. Перед 2022 роком завод завершив технологічну модернізацію вартістю кілька десятків мільйонів злотих. Сьогодні цих інвестицій виявилося недостатньо.

Як пише видання, верфі Remontowa Shipbuilding та PGZ були терміново реконструйовані. Вони відповідатимуть за будівництво трьох ліцензійних багатоцільових фрегатів нового покоління із серії за 15 мільярдів злотих.

Також у публікації йдеться, що війна в Україні та різке зростання попиту на вибухівку змусили завод у Бидгощі Nitro-Chem збільшити виробництво тротилу до максимального рівня. А компанія Autosan, яка раніше виготовляла електричні автобуси, розпочне виробництво новітньої багатоцільової бронетехніки високої мобільності Waran.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що світ має посилити санкції проти Росії та надати Україні ракети дальнього радіуса дії.

Також повідомлялось, що Польща вже передала Україні 18 самохідних гаубиць Krab, а загалом є домовленості про постачання Україні понад пів сотні таких машин.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button