Україна

Відключення можливі по всій країні – Укренерго


Відключення можливі по всій країні - Укренерго

Енергетики застосовують всі наявні заходи для подолання дефіциту – імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи.

В Україні можуть запровадити графіки відключення світла. Найскладніша ситуація очікується в енергосистемі з 18:00. Про це повідомило Укренерго в середу, 8 травня.

“Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що інформацію про те, як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго.

“Причина – дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами. Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00”, – зазначили в Укренерго.

Енергетики застосовують всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи.

Нагадаємо, в ніч на 8 травня росіяни запустили понад 50 ракет та десятки “шахедів” по енергетичній інфраструктурі у шести регіонах України. ППО збила більшість цілей, але не обійшлося і без влучень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − one =

Back to top button