Світ

В ЄС назвали суму, яку виділили Україні, як допомогу

В ЄС назвали суму, яку виділили Україні, як допомогу

Фото: dpa архивное фото

Глава Европейської комісії Урсула фон дер Ляєн

Євросоюз має поступово відмовлятися від російських енергоресурсів у майбутньому, вважає глава Єврокомісії.

Європейський Союз із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну виділив Києву близько 90 млрд доларів допомоги. Про це у четвер, 19 жовтня, заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, під час виступу в Інституті Гудзона.

При цьому, вона вказала, що із наданих Україні грошей близько 27 млрд доларів припадає на постачання саме зброї та боєприпасів.

“Європа підтримала Україну майже 90 мільярдами доларів. Європа має відіграти центральну роль у забезпеченні довгострокової безпеки України. Ми повинні робити це спільно зі США, нашим найстарішим та найсильнішим союзником”, – заявила голова Єврокомісії.

Глава ЄК висловила впевненість, що Україна переможе у війні але наголосила, що зробити самотужки українці не зможуть. 

“Українцям потрібна подальша підтримка, щоб виконувати свою роботу”, – підкреслила вона. 

Фон дер Ляйєн також наголосила на важливості продовження санкцій проти Росії і заявила, що вони залишаться в силі надовго. Вона також висловила думку, що ЄС має поступово відмовлятися від російських енергоресурсів у майбутньому.

Раніше Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ситуація на Близькому Сході не змусить ЄС відволіктися від допомоги Україні, яку євроспільнота підтримуватиме так довго, як це буде необхідним.

Як повідомлялося, у вівторок Європейський парламент підтримав ініціативу Єврокомісії щодо створення Фонду допомоги Україні на суму 50 млрд євро на наступні чотири роки. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button