Світ

В Венесуелі видали ордер на арешт на лідера опозиції

В Венесуелі видали ордер на арешт на лідера опозиції

Фото: REUTERS

У Венесуелі суд видав ордер на арешт лідера опозиції Едмундо Гонсалеса

Гонсалес звинуватив генпрокурора Тарека Вільяма Сааба, який є давнім соратником Мадуро, в тому, що він “політичний обвинувач”, який “засуджує заздалегідь”.

У Венесуелі суд видав ордер на арешт колишнього кандидата в президенти від опозиції Едмундо Гонсалеса в рамках кримінального щодо розслідування результатів спірних виборів у липні. Про це у понеділок, 2 вересня, пише Associated Press.

Ордер був виданий на запит прокуратури, яка звинувачує колишнього дипломата Гонсалеса в низці злочинів, включаючи змову, фальсифікацію документів і узурпацію повноважень.

Запит прокуратури до суду надійшов після того, як Гонсалес тричі не з’явився, щоб відповісти на запитання прокурорів у рамках кримінального розслідування щодо спірних результатів виборів.

Генеральний прокурор Тарек Вільям Сааб відкрив розслідування проти Гонсалеса після того, як він і лідер опозиції Марія Коріна Мачадо оприлюднили, за їх словами, результат виборів і опублікували їх в Інтернеті. Вони свідчать, що Мадуро програв Гонсалесу.

Гонсалес поставив під сумнів дії прокурорів через відсутність належних процесуальних гарантій і звинуватив Сааба, давнього союзника Мадуро, у тому, що він знаходиться під політичним тиском. 

Нагадаємо, лояльна до правлячої партії виборча комісія оголосила Ніколаса Мадуро переможцем виборів 28 липня через кілька годин після закриття виборчих дільниць. Водночас, не було надано жодних детальних результатів, щоб підтвердити перемогу Мадуро, як це було зроблено на попередніх президентських виборах.

ЄС не визнає Мадуро президентом – Боррель

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + thirteen =

Back to top button