Світ

В Узбекистані “вагнерівця” засудили за найманство

В Узбекистані вагнерівця засудили за найманство

Фото: Соцмережі

Колишнього “вагнерівця” судили за найманство

Узбек виїхав до Росії на заробітки у 2019 році, у 2021 році його засудили на сім років позбавлення волі за статтею про наркозлочини, а в 2022 році він пішов на війну проти України.

Суд в Узбекистані призначив два роки й шість місяців примусових робіт 26-річному Шавкату Йулдашеву у справі про найманство за участь у війні проти України у лавах ПВК Вагнер. Про це в четвер, 11 липня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra.

Повідомляється, що Йулдашев виїхав до Росії на заробітки у 2019 році, а в 2021 році його засудили на сім років позбавлення волі за статтею про наркозлочини.

Восени 2022 року він пішов на війну у складі ПВК Вагнер. В Узбекистан повернувся у серпні 2023 року, де його згодом затримали.

Раніше повідомлялося, що в Норвегії суд виніс вирок екс-“вагнерівцю”, який побив свою подругу, бо приревнував її до таксиста, і напав на бармена, що відмовився продати йому зайву порцію алкоголю.У січні 2023 року Андрій Медведєв незаконно перетнув кордон та попросив політичного притулку в Норвегії.

Росіянин тоді заявляв, що він нібито готовий давати свідчення проти ватажка ПВК Вагнер Євгена Пригожина.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button