Світ

В Угорщині вперше пройшов багатолюдний мітинг за Україну

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: УП

Проукраїнський мітинг в Угорщині

Цього разу чисельність проукраїнського мітингу була в рази більша за чисельність проросійського, який одночасно відбувався неподалік.


У столиці Угорщини Будапешті в суботу, 30 квітня, пройшов мітинг на підтримку України, який зібрав більше прихильників, у тому числі угорців, ніж будь-яка з попередніх проукраїнських акцій, повідомляє видання Infopost.


На площі Деака зібралися представники української асоціації Єдність, Товариства української культури в Угорщині та сотні небайдужих українців та угорців, які пройшли ходою до площі Мучеників.


 


УП


Важливим стало те, що цього разу чисельність проукраїнського мітингу була в рази більша за чисельність проросійського, який одночасно проходив неподалік. За даними Угорської поліції, участь у проукраїнській акції взяли понад 800 учасників (за даними деяких угорських ЗМІ понад тисяча), тоді як проросійська оцінювалась у 200 осіб.


Прихильники РФ звинувачували США у відповідальності за війну в Україні та відзначали “надмірні санкції” проти Росії, які призводять до продовольчої та енергетичної кризи у світі.


Учасники українського мітингу засуджували російську агресію та її жорстокість, вбивства мирних українців, а також відстоювали суверенітет та територіальну цілісність України.


Нагадаємо, що Угорщина приймає українських біженців, однак відмовляється постачати Києву озброєння і навіть пропускати через свою територію військові вантажі. Також Угорщина не готова відмовитися від російських газу та нафти.



 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button