Світ

В Уфі вийшли протестувати 1500 людей: сталися сутички, є затримані

В Уфі вийшли протестувати 1500 людей: сталися сутички, є затримані

Фото: Кадр із відео

ОМОН затримав кількох людей, зокрема дівчину з плакатом зі словами Алсинова

Учасники зібрання намагалися перешкодити поліцейському автозаку вивезти чотирьох затриманих з площі.

Півтори тисячі людей зібралося в Уфі, столиці російської республіки Башкортостан, на центральній площі Салавата Юлаєва. Поліція затримала деяких людей. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Прихильники активіста Фаїля Алсинова, засудженого до чотирьох років позбавлення волі, закликали в соцмережах провести акцію 

Люди гуляють площею, водять хороводи, співають башкирські пісні, а поліцейським кажуть, що просто гуляють.

Проте ОМОН затримав кількох людей, зокрема дівчину з плакатом зі словами Алсинова.

Учасники зібрання намагалися перешкодити поліцейському автозаку вивезти чотирьох затриманих з площі, сталася сутичка з “омонівцями”. Відомо про понад десять затриманих.

Поліція застосувала сльозогінний газ та світлошумові гранати, кийки. Було затримано кілька десятків людей. Близько 20 учасників протесту звернулися по медичну допомогу. Декілька людей згодом відправили під адміністративний арешт.

Глава Башкортостану Радій Хабіров, коментуючи зіткнення прихильників Алсинова з поліцією в Баймаку, заявив, що “не терпітиме екстремізм і спроби розхитувати ситуацію”, а організаторів він звинуватив у сепаратизмі.

Нагадаємо, російській Башкирії тисячі людей вийшли на акцію протесту проти свавілля влади, яка засудила місцевого активіста Фаїля Алсинова, звинувативши його в екстремізмі. На протестах також вимагають відставки глави регіону.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button