Світ

В Румунії фермери вимагають від уряду заборонити агроімпорт з України

В Румунії фермери вимагають від уряду заборонити агроімпорт з України

Фото: УЗА

У Румунії вимагають заборонити імпорт українського зерна

Альянс румунських аграріїв заявляє, що це необхідно для порятунку місцевих фермерів та захисту продовольчої безпеки Румунії.

Румунські фермери просять уряд заборонити імпорт українського зерна та інших продовольчих товарів, незважаючи на те, що Єврокомісія ухвалила рішення про зняття обмежень. Про це у суботу, 16 вересня, повідомляє Reuters.

У своїй заяві фермери зокрема посилаються на аналогічну заборону Польщі

“Якщо така країна, як Польща, яка рішуче і всебічно підтримує Україну проти російської агресії, ухвалила таке одностороннє рішення після закінчення терміну, встановленого на 15 вересня, ми не розуміємо, чому Румунія повинна проявляти стриманість, щоб зробити те ж саме”, – йдеться в заяві асоціації фермерів.

Фермери зазначають, що їх прохання не впливає на транзит української сільськогосподарської продукції через Румунію в інших напрямках, як це відбувається зараз.

Нагадаємо, напередодні уряд Польщі ввів безстрокову заборону імпорту з України сільськогосподарської продукції, зокрема пшениці, кукурудзи, насіння ріпаку й соняшнику.

Відзначимо, що Єврокомісія скасувала обмеження на ввезення зерна з України до Польщі Болгарії, Румунії, Угорщини та Словаччини. При цьому з 16 по 18 вересня Київ повинен вжити ефективних заходів з контролю за експортом 4 груп товарів, щоб запобігти їх впливу на ринок сусідніх держав-членів ЄС.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button