Світ

В Росії відмовилися розслідувати смерть Навального

В Росії відмовилися розслідувати смерть Навального

Фото: AP (архивное фото)

Вдова заявляє, що Навальний у день смерті “скаржився на сильний біль у животі, але його у передсмертному стані зачинили в ШІЗО”.

Юлія Навальна зазначає, що їй передали постанову, де мовиться про те, що смерть її чоловіка “не має кримінального характеру”.

Слідчий комітет Ямало-Ненецького автономного округу РФ стверджує, що російський опозиціонер Олексій Навальний помер у медчастині після реанімаційних заходів, які не дали результату, тому розслідування не проводитиметься. Про це заявила вдова політика Юлія Навальна на сайті та в ютуб-каналі свого померлого чоловіка.

Вона оприлюднила фото документа про відмову у порушенні кримінальної справи. Постанову Слідкому РФ про відмову розслідувати смерть Навального їй передали тільки через пів року після його смерті.

У документі сказанно, що смерть Навального “не має кримінального характеру”, а є наслідком “комбінованого захворювання” і настала в результаті аритмії.

Однак Навальна наголошує, що порушення ритму серця неможливо встановити посмертно, а за життя її чоловік не мав хвороб серця

За її словами, загиблий у день смерті “скаржився на сильний біль у животі, але його у передсмертному стані зачинили в ШІЗО і він помирав один”. 

Вдова вимагає порушити кримінальну справу, передати рідним медичні документи та його особисті  речі.

Як відомо, інформація про смерть “опозиціонера” з’явилася 16 лютого 2024 року. В Росії стверджували, що той помер через відрив тромбу.

Білий дім підтвердив плани щодо обміну Навального

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − eight =

Back to top button