Світ

В РФ заборонили міжнародний рух ЛГБТ і визнали його “екстремістським”

В РФ заборонили міжнародний рух ЛГБТ і визнали його екстремістським

Фото: ukinrussia

Обмеження пов’язані з необхідністю дотримання заборони ЛГБТ-пропаганди, рекламування, формування зацікавленості, залучення до ЛГБТ-руху

Російські ЗМІ стверджують, що відповідне судове рішення нібито “не торкається права громадян на особисте життя”.

Верховний суд РФ у четвер, 30 листопада, задовольнив позов російського міністерства юстиції про визнання екстремістським міжнародного руху ЛГБТ. Судове засідання відбулося у закритому від слухачів режимі. Про це повідомляє російське пропагандистське інформаційне агентство Интерфакс.

“Визнати міжнародний громадський рух ЛГБТ екстремістською організацією та заборонити його діяльність на території Росії”, – йдеться в рішенні суду.

ЗМІ додає, що судове рішення буцімто “не торкається права громадян на особисте життя і не спричинить жодних негативних юридичних наслідків”.

Інформагентство зазначає, що обмеження пов’язані з необхідністю дотримання заборони ЛГБТ-пропаганди, рекламування, формування зацікавленості, залучення до ЛГБТ-руху.

Раніше вже повідомлялося, що МОЗ Росії планує зайнятися “лікуванням” людей, що “страждають на психічні розлади, пов’язані зі статевим розвитком і орієнтацією”. Зокрема, в психоневрологічних диспансерах і поліклініках з’являться кабінети сексологів, що займатимуться цим питанням. 

У РФ “пропаганду ЛГБТ” внесли до списку забороненого контенту

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button