Світ

В РФ планують конфісковувати майно в солдатів за дезертирство

В РФ планують конфісковувати майно в солдатів за дезертирство

Фото: ТАРС

Також депутати посилять покарання у вигляді позбавлення звань

Список злочинів, що передбачають таке покарання поповнили також розголошення держтаємниці, держзрада та шпигунство.

Правлячий режим Росії почне вилучати майно у відправлених на війну в Україну солдатів за невиконання наказу та дезертирство. Таке покарання передбачено у поправках до Кримінального кодексу, які підтримав російський уряд, повідомляє The Moscow Times.

До списку, крім невиконання наказів та дезертирства, увійдуть: незаконний перетин кордону, розголошення держтаємниці, державна зрада та шпигунство.

Антидержавними вважаються робота з небажаними організаціями та допомога іноземним державам у кримінальному переслідуванні російських чиновників чи військових, конфіденційне співробітництво з іноземною державою чи міжнародною організацією.

Конфіскація передбачає, що гроші, цінності та інше майно, які “використовуються або призначені для фінансування” перелічених злочинів, можуть бути передані на користь держави. Формулювання дозволяє судам вилучати будь-яке майно на власний розсуд.

У спеціальній ухвалі Верховного суду від 2018 року зазначається, що в терористичних та екстремістських справах майно, що вилучається, має бути знаряддям, обладнанням або іншим засобом скоєння злочину. Однак суди можуть не спиратися на цю ухвалу при винесенні рішень.

Також депутати посилять покарання у вигляді позбавлення звань. Суд також може забрати військове чи почесне звання або державну нагороду за тяжкі чи особливо тяжкі злочини.

Новими приводами позбавляти громадян офіційних титулів стануть

  • військові “фейки”,
  • публічні заклики до екстремістських дій,
  • заклики до сепаратизму, дискредитація армії,
  • заклики запровадити санкції,
  • реабілітація нацизму. 

Нагадаємо, в Московській області РФ вбито батька пропагандиста Володимира Легойди, який тимчасово виконує обов’язки керівника пресслужби глави РПЦ патріарха Кирила. Убивцею виявився 25-річний Адам Щербаков – уродженець Брянська. Він дезертирував із частини Міноборони РФ, недослуживши контракт.

В РФ колишній “вагнерівець” після повернення з України живцем спалив жінок

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button