Світ

В Омані внаслідок повені загинули 13 людей

В Омані внаслідок повені загинули 13 людей

Фото: Royal Oman Police

В Омані проливні дощі та повінь

Серед загиблих дев’ять були студентами. Люди загинули після того, як їхні автомобілі були знесені паводковими водами.

Після проливних дощів і сильних повеней в Омані щонайменше 13 людей загинули і ще четверо вважаються зниклими безвісти. Про це повідомляє The National news.

За даними Національного комітету з надзвичайних ситуацій Оману, серед загиблих дев’ять були студентами, двоє – місцевими мешканцями і один – іноземцем. Люди загинули після того, як їхні автомобілі були знесені паводковими водами.

Як повідомляє Khaleej times, 14 квітня було відомо про п’ятьох зниклих безвісти, а 15 квітня знайшли тіло людини, яка зникла безвісти в провінції Північна Аль-Шаркія. Пошуки ще трьох осіб, у тому числі дитини, тривають.

Поліція, армія, служби цивільної оборони та швидкої допомоги вивезли учнів зі шкіл у безпечніші місця. Школи і коледжі Оману отримали вказівку продовжити навчання онлайн.

Також за допомогою гелікоптерів було переміщено 21 особу з сільської ферми в район Аль-Ласмо в провінції Куріят.

Поліція Оману проводить наземні і повітряні операції з порятунку людей, які опинилися в пастці в затоплених районах, щоб допомогти людям, зокрема доставити поранених до лікарні і провести пошуки тих, хто вважається зниклим безвісти.

За даними метеорологічного департаменту Оману, в кількох провінціях та у деяких районах зараз ідуть дощі різної інтенсивності, які супроводжуються сильним вітром і подекуди градом. Управління цивільної авіації Оману заявило, що така грозова погода триватиме до вечора понеділка.

Нагадаємо, у Бразилії інтенсивні дощі у північно-західному регіоні штату Акрі спровокували безпрецедентну повінь, що призвела до евакуації близько 11 000 жителів та серйозної гуманітарної кризи.

Також повідомлялося, що американські міста “тонуть” через осідання ґрунту. Із 2007 до 2020 року рівень землі під містами, такими як Нью-Йорк, Балтимор і Норфолк, знижується в середньому на 1-2 міліметри на рік.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button