Світ

В Лондоні горів Сомерсет-Хаус – ЗМІ

В Лондоні горів Сомерсет-Хаус - ЗМІ

Фото: Shivansh Gupta/PA

Будівля використовується як культурний центр

Сомерсет-Хаус, побудований у 1547 році – колишній королівський палац і величний дім, а зараз – центр мистецтва, культури та розваг.

У столиці Великої Британії, Лондоні, горів колишній королівський палац Сомерсет-хаус, який зараз працює як мистецький центр. Причини займання встановлюють, твори не постраждали. Про це у суботу, 17 серпня, пишуть BBC та Reuters.

Для гасіння вогню залучили 125 рятувальників та 25 пожежних машин. Постраждалих немає.

“У цій частині будівлі не було творів мистецтва. Пожежу вже загасили, вона трапилася на даху на невеликій ділянці. Причина пожежі поки невідома”, – заявила помічниця комісара пожежної бригади Лондона Кілі Фостер.

Вона додала, що старовинність і оформлення будівлі становили проблему для гасіння. Бригади залишатимуться на місці протягом ночі.

На сайті Сомерсет-хаусу з’явилося оголошення, що зараз команда центру сконцентрувалася на ліквідуванні наслідків, надала простір для роботи рятувальникам і скасовує заходи, які мали відбутися в палаці 18 серпня.

Сомерсет-хаус побудований у 1547 році. Він розташований на місці, звідки відкривається вид на річку Темзу. Це колишній королівський палац, а зараз у його стінах діє центр мистецтва, культури та розваг. Будівля була резиденцією принцеси Єлизавети до того, як вона була коронована.

В місті Броди Львівської області горів храм Собору Пресвятої Богородиці і святої Теклі Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

У Києві 40 осіб гасили пожежу в сауні бізнес-центру

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + fourteen =

Back to top button