Світ

В Конгресі закликали тренувати більше українських пілотів на F-16

В Конгресі закликали тренувати більше українських пілотів на F-16

Фото: wikipedia.org

Демократи у Палаті представників США закликали тренувати більше українців на F-16

Україна може отримати перші винищувачі F-16 від міжнародних партнерів у першій половині 2024 року.

Група демократів у Палаті представників Конгресу США закликає Пентагон розширити підготовку українських пілотів винищувачів F-16. Про це у понеділок, 1 липня, повідомляє Politico.

Вказується, що законодавці на чолі з депутатом Адамом Шиффом підтримали запит України на підготовку ще 10 українських пілотів F-16 цього року і звернулися до міністра оборони Ллойда Остіна аби той задовольнив цей запит.

“Прохання надходить у критичний момент триваючого конфлікту України з Росією, коли розгортання літаків F-16 може суттєво вплинути на результат війни”, – йдеться у листі 15 законодавців, який отримав Politico.

“До кінця року Україна матиме більше літаків F-16, ніж кваліфікованих пілотів, щоб ними керувати, ця ситуація загрожує підірвати стратегічні переваги, які ці літаки можуть надати Україні”, – додали вони.

Американські законодавці стверджують, що союзники по НАТО мають широкі навчальні програми і могли б задовольнити запит України на додаткові тренування. Але вони хочуть, щоб Пентагон очолив цей процес. 

“Ці зусилля не тільки посилять здатність України ефективно використовувати F-16, а й зміцнять прихильність ширшої коаліції до підтримки України в її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність”, – йдеться у повідомлені. 

Нагадаємо, певна кількість винищувачів F-16, які партнери передадуть Україні, будуть зберігатися на безпечних авіабазах за кордоном.

До кінця 2024 року Данія припинить навчання українських пілотів винищувачів F-16

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − three =

Back to top button