Світ

В Італії стався вибух на ГЕС, є жертви

В Італії стався вибух на ГЕС, є жертви

Фото: скріншот

Місце аварії

Декілька людей ще залишаються заблокованими. Аварію називають “однією з найбільших трагедій в сучасній історії Італії”.

На півночі Італії вибухнула турбіна на гідроелектростанції. Внаслідок інциденту загинули щонайменше чотири людини. Вибух стався на нижніх поверхах ГЕС, нижче рівня води озера Сувіана, повідомляє у ніч проти середи, 10 квітня, BBC.

Зазначається, що декілька людей залишаються заблокованими у зоні аварії, де почалося затоплення приміщень. На місці працюють рятувальники, які здійснюють занурення задля пошуку вцілілих.

Компанія, що володіє станцією, заявила про відсутність слідів пошкодження дамби. Проте вироблення енергії наразі зупинене. Слідча група з’ясовуватиме причини вибуху та пожежі після того, як завершаться роботи з пошуку працівників та буде відновлено безпеку об’єкту.

Мер Болоньї, за 70 км від якої знаходиться ГЕС, Меттео Лепоре назвав інцидент “однією з найбільших трагедій в сучасній історії Італії”. Прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні у дописі в соцмережах подякувала рятувальним службам за їхню роботу та зізналася, що “зі страхом” стежила за новинами про вибух.

Нагадаємо, наприкінці березня росіяни атакували Канівську та Дністровську ГЕС. Як зазначив президент Володимир Зеленський, країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Повідомлялося, що агресори атакували Дністровську ГЕС ракетами, але вони були збиті. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button