Світ

В ISW проаналізували створення нових полків РФ

В ISW проаналізували створення нових полків РФ

Фото: РосЗМІ (ілюстративне фото)

Росіяни створили нові полки для посилення окупації Донецької області

Кремль активно намагається використати нві полки для посилення контролю РФ над окупованими тилами.

Командування РФ завершило перекидання до тимчасово окупованих районів Донецької області трьох новосформованих полків у складі 116-ї окремої бригади Росгвардії. Таким Росія створює окрему військову окупаційну силу над захопленими територіями України. Про це повідомляє Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що український військовий оглядач Костянтин Машовець підтвердив розміщення російським командуванням 116-ї бригади спеціального призначення у місті Чистякове, що за 70 км східніше від Донецька.

Щодо трьох новосформованих з’єднань бригади, то 900-й полк спеціального призначення розміщено в селі Мелекіне (22 км на південний захід від Маріуполя); 901-й полк спеціального призначення дислокували у місті Сніжне (80 км на схід від Донецька); 902-й полк спеціального призначення розміщений за сім кілометрів на північ від міста Чистякове.

Бригада буде виконувати “стабілізаційні функції” на окупованій території України на “постійній основі”.

Як вважають в ISW, місця дислокації нових полків Росгвардії свідчать, що Кремль активно намагається використати ці сили для посилення контролю РФ над окупованими тилами.

Машовець також повідомив, що Росгвардія, ймовірно, перекинула з Росії на тимчасово окуповану Україну до шести тисяч військовослужбовців у рамках розгортання 116-ї бригади спеціального призначення. Таким чином особовий склад Росгвардії на окупованих територіях Україні збільшено до 34,3 тис. військових.

Хоча Інститут вивчення війни не має змоги незалежно перевірити цю інформацію, зазначені факти підтверджують нещодавні спроби РФ легалізувати доступ Росгвардії до вербування добровольців, дозвіл Кремля на передачу важкої військової техніки Росгвардії та базування 116-ї бригади спеціального призначення в окупованій Донецькій області.

Як йдеться у звіті ISW, “Росія намагається розширити сили Росгвардії для створення окремої військової окупаційної сили. Ймовірно, Москва намагається залучити та розгорнути військові окупаційні сили для подальшого перешкоджання контрнаступальним зусиллям України, встановлення постійного контролю над окупованими територіями та придушення партизанської активності”.

Нагадаємо, росіяни продовжують поширювати пропаганду на тимчасово окупованих українських територіях сходу та півдня.

Також повідолялося, що російські загарбники намагаються купити “свідчення” мешканців тимчасово окупованих територій проти України. Людям пропонують гроші за “розповіді про агресію з боку українських військових”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button