Світ

В Чехії повідомили, коли почнуться переговори щодо членства України в ЄС

В Чехії повідомили, коли почнуться переговори щодо членства України в ЄС

Фото: Unsplash

Україна розраховує розпочати переговори щодо вступу з ЄС до кінця року

Минулого року Україні надали статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Після цього перед нашою країною поставили низку умов, які потрібно виконати для членства.

Переговори про вступ України до Європейського Союзу можуть розпочатись вже цієї осені або на початку наступного року. Про це у понеділок, 2 жовтня, заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, передає ČTK.

Він зазначив, що зацікавлені сторони напередодні у Києві обговорили практичні кроки щодо вступу України в ЄС.

“Було чітко сказано, що якщо Україна буде в Європейському Союзі, це буде чітка гарантія безпеки, тому що Євросоюз також є мирним проектом. Але це правда, що Україна має змінюватися, адаптувати своє законодавство до законодавства ЄС. Це ще далеко”, – сказав Ліпавський.

Ліпавський підкреслив, що Чехія зацікавлена аби переговори про вступ України до ЄС були відкриті восени або на початку наступного року.

“Це технічний процес, під час якого буде оцінено, наскільки підготовлена ​​Україна. Буде зрозуміло, де їй ще потрібно працювати”, – зазначив глава чеської дипломатії.

Незабаром Євросоюз розшириться від португальського Лісабона до українського Луганська. Такий прогноз озвучила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

В Єврокомісії заявили, що існує реальна перспектива старт переговорів про вступ України до ЄС узимку. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button