Світ

В Британії з’явиться інститут безпеки штучного інтелекту


Сполучене Королівство створить перший у світі інститут безпеки штучного інтелекту (ШІ). Про це у четвер, 26 жовтня, заявив прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак, повідомляє Reuters.

Сунак зазначив, що Інститут розвиватиме світові знання про безпеку технології та ретельно досліджуватиме, оцінюватиме та тестуватиме нові типи штучного інтелекту.

Він висловив упевненість, що ця технологія матиме такі ж далекосяжні наслідки, як промислова революція, електрифікація, поява інтернету.

“Однак нові технології несуть нові загрози та страхи”, – наголосив Сунак.

За словами британського прем’єра, терористичні угруповання можуть використати ШІ з метою посіяти страх і руйнування ще більшого масштабу.

“Злочинці можуть використовувати ШІ для кібератак, дезінформації, шахрайства. А найменш ймовірні та екстремальні сценарії говорять про наявність ризику того, що людство може повністю втратити контроль над ШІ”, – попередив Сунак.

Віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Мінцифри розробило дорожню карту імплементації регулювання сфери штучного інтелекту (ШІ) в Україні.

Нагадаємо, український стартап отримав $70 млн на розвиток ШІ-технологій

Також повідомлялося, що в Україні почали використовувати штучний інтелект у медицині.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button