Світ

В Альпах лавина накрила групу лижників

В Альпах лавина накрила групу лижників

Рятувальники прибули на місце, щоб відкопати занесених снігом лижників у Альпах

Лавина зійшла на вершині гори Альфубель на висоті близько 4000 метрів. Людей змело масами снігу.

Дев’ять лижників постраждали внаслідок сходження лавини у швейцарських Альпах. Про це повідомила газета The Guardian.

Вказано, що лавина зійшла біля вершини гори Альфубель у районі Саас-Фе на південному заході кантону Валліс, неподалік від кордону з Італією. Ділянка розташована поблизу знаменитої швейцарської гори Маттерхорн та гірськолижного курорту Церматт.

“Коли група перебувала на Альфубелі на висоті 4000 метрів, зійшла лавина. Кілька людей було зметено масою снігу”, – розповіли в поліції міста Валліс.

На місце події оперативно вирушили співробітники екстрених служб на кількох вертольотах. З’ясувалося, що у цьому районі було 16 лижників. Усіх зняли з гори.

Дев’ять постраждалих було доставлено гелікоптером до лікарень сусідніх міст Вісп та Сіон. Із них троє виписалися після амбулаторного лікування, решта залишилася на ніч під наглядом лікарів.

“Ми говоримо про дуже легкі травми, тому все виглядає позитивно. Можна сказати, що їм дуже пощастило”, – сказав представник місцевої поліції.

Раніше цього тижня семеро туристів загинули під час сходу лавини в Індії, включаючи жінку з дитиною. Рятувальники витягли з-під снігу 23 постраждалих та доправили їх до лікарні.

Також у Норвегії зійшли кілька лавин, які стали причиною загибелі чотирьох людей, серед яких були і туристи.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button