Світ

В афінському аеропорту затримали італійських неофашистів

В афінському аеропорту затримали італійських неофашистів

Фото: Ekathimerini

В аеропорту грецької столиці затримано групу італійців

Члени ультраправої групи CasaPound мали намір сьогодні, 1 листопада, взяти участь у мітингу з нагоди річниці вбивства у 2013 році двох членів неонацистської партії Золотий світанок.

У столиці Греції Афінах правоохоронці затримали групу італійських неофашистів, які приїхали для участі у мітингу. Про це повідомляє Ekathimerini.

“Групу з 21 італійського неофашиста було затримано у міжнародному аеропорту Афін у вівторок пізно ввечері”, – повідомила поліція.

Повідомляється, що члени ультраправої групи CasaPound мали намір сьогодні, 1 листопада, взяти участь у мітингу з нагоди річниці вбивства у 2013 році двох членів неонацистської партії Золотий світанок.

Поліція заборонила цей мітинг, а також зібрання ультралівих груп, заплановані на ту ж дату.

Імміграційна служба взяла затриманий італійців під варту, щодо них розпочато процес адміністративної депортації “з міркувань національної безпеки”.

Керівник ультраправої групи CasaPound Джанлука Янноне назвав втручання грецької поліції “свавільним, безпідставним і з надмірною демонстрацією сили”.

Раніше повідомлялося, що  в Іспанії затримали групу неонацистів. Заарештовано 16 осіб за підозрою у членстві в міжнародній злочинній організації Combat18.

Неофашисти в Італії: на що чекати Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button