Події

Усі найвидатніші митці, які радикально змінювали мистецтво російської імпер…

????Усі найвидатніші митці, які радикально змінювали мистецтво російської імперії, були українцями. І мова не лише про Тараса Шевченка, хоч як би того хотілося московитам. Ви будете вражені, але йдеться про десятки митців більшого і меншого масштабу – від Миколи Дилецького, Миколи Гоголя та Іллі Ріпина – і до сучасних художників Іллі Кабакова та Олега Кулика.

???? Але якщо кожного з них забрати з “вєлікой русской культури” – вона з вєлікой стане дуже навіть дрібненькою, а головне – консервативною, нудною, вірнопідданською, як саме московитське суспільство.

???? Тобто видатні українці завжди підважували руссскіє скрєпи, але росія їх успішно привласнювала, називаючи вільнодумцями, демократами та бунтарями, але “своїми”, русссскімі бунтарями. І ви переконаєтеся, що один із важливих сенсів цієї війни для росіян – страх втратити Україну, джерело власного розвитку, без якого вони остаточно виродяться. І зокрема – в духовному сенсі, адже хто ж тоді живитиме їхню культуру, якщо не ми?

Про це та чимало іншого – дивіться в авторському блозі РОЗКУЛЬТУРЕННЯ, який веде на каналі Центр дослідження мордоRU соціолог культури Богдан-Олег Горобчук.
 
????????Випуск за посиланням: https://youtu.be/8Vlf9AlWLuE?si=99pVQ_W9K2mNpmH-
 
Підписуйся на соцмережі «Центру дослідження мордоRU»:
 
????Youtube
 
????Instagram
 
????TikTok
 
Приєднуйся, підписуйся, дивись і коментуй: буде цікаво та яскраво!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + 15 =

Back to top button