Україна

Уряд призначив першого заступника міністра оборони


Уряд призначив першого заступника міністра оборони

Також уряд призначив Олександра Балануцу заступником міністра оборони з питань європейської інтеграції.

Кабмін призначив генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка першим заступником міністра оборони. Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів у ВРУ Тарас Мельничук.

Також уряд призначив Олександра Балануцу заступником міністра оборони з питань європейської інтеграції.

Крім того, кабмін звільнив Людмилу Акімову з посади заступника голови Національного агентства кваліфікацій.

Іван Гаврилюк є генерал-лейтенантом Збройних сил України. Він був радником командувача Сил логістики ЗСУ та керівником Головного управління логістики, а також заступником начальника Генерального штабу ЗСУ. З квітня до серпня 2022 року Гаврилюк був головою робочої групи України в Координаційному центрі з надання допомоги у Німеччині. До Міноборони Гаврилюк потрапив після призначення на посаду міністра Рустема Умєрова. 5 жовтня 2023 року уряд призначив Івана Гаврилюка на посаду заступника міністра оборони з питань військово-технічної політики.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський змінив командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України та призначив нового командувача Сил підтримки ЗСУ. Командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ призначено Олександра Трепака. Новим командувачем Сил підтримки ЗСУ став генерал-майор Дмитро Герега.

Раніше повідомлялося, що  командувачем військ оперативного командування Захід призначено бригадного генерала Володимира Шведюка.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button