Україна

Укренерго заявило про зниження енергоспоживання


Укренерго заявило про зниження енергоспоживання

Україна четвертий день поспіль залучає аварійну допомогу більшу частину доби з енергосистем країн Європи. Але сьогодні її загальний обсяг дещо менший, ніж вчора.

В Україні помітно знизилося споживання електроенергії на тлі потепління. Але в енергосистемі все ще зберігається дефіцит, повідомило Укренерго у четвер, 25 квітня.

“Сьогодні о 09:30 споживання на 10% нижче, ніж вчора в цей же час. Водночас більшу частину доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні Укренерго змушене четвертий день поспіль залучати аварійну допомогу більшу частину доби з енергосистем країн Європи. Проте, сьогодні її загальний обсяг дещо менший, ніж вчора, завдяки збільшенню виробництва на сонячних електростанціях.

“Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення”, – заявили в компанії.

Протягом майже всієї доби, за виключенням нічних годин, з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 12 786 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 675 МВт. Експорт не планується.

Сьогодні протягом дня діють обмеження споживання на Харківщині. В регіоні на ранок знеструмлено близько 205 тисяч побутових споживачів. Також цілодобово обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі.

Через негоду знеструмлено на ранок 2800 споживачів в Київській області. З інших причин на ранок знеструмлені 399 населених пунктів. Зокрема, через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській областях. А через технічні причини є відключення у Сумській та Чернігівській областях.

Нагадаэмо, 24 квітня в Україні вимикали світло для промислових споживачів і бізнесу. Водночас енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу не обмежувалось.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =

Back to top button