Світ

Український Моссад працює? Смерть підводника у РФСюжет

Український Моссад працює? Смерть підводника у РФ

Фото: УП

Ржицкий погиб прямо на пробежке

У Краснодарі застрелили російського військового Станіслава Ржицького, якого пов’язують із обстрілом Вінниці 2022 року, внаслідок якого загинули 27 мирних жителів.

У російському Краснодарі застрелили заступника начальника відділу з мобілізаційної роботи адміністрації міста Станіслава Ржицького. Він служив на Чорноморському флоті РФ у званні капітана II рангу, був командиром великого дизель-електричного підводного човна Б-265 Краснодар. Українські журналісти вважають, що Ржицький був причетний до ракетного удару по Вінниці Калібрамі у липні 2022 року, внаслідок чого загинули щонайменше 27 людей.

 

Невдала пробіжка

 

За даними ЗМІ, Ржицький вирушив уранці на пробіжку, його підстерігав біля спорткомплексу Олімп невідомий, який вистрілив чотири рази в спину та груди Ржицького, після чого втік з місця події.

 

Відстежити маршрут Ржицького могли за додатком Strava. Військовий викладав у мережу свої забіги і майже завжди бігав по тому самому маршруту.

 

Російські ЗМІ також пишуть, що підозрюваний у вбивстві нібито потрапив на камери спостереження, після чого поліцейським розіслали орієнтування – “розшукують чоловіка середніх років у блакитній кепці”.

 

 

Версія ГУР

 

Глава ГУР Кирило Буданов заявив, що ГУР не має відношення до смерті колишнього командира підводного човна Краснодар, а “коріння того, що вчора сталося в РФ, потрібно шукати всередині самої Росії”.

 

Головне управління розвідки України підтвердило, що у російському Краснодарі застрелили Ржицького.

 

“10 липня “підводник” робив пробіжку в краснодарському парку культури та відпочинку ім. 30-річчя перемоги. Близько шостої ранку в нього було зроблено сім пострілів з пістолета Макарова. Внаслідок вогнепальних поранень Ржицький помер на місці. Через сильний дощ у парку було безлюдно, тому немає свідків, які б могли повідомити деталі або впізнати нападника”, – зазначили в ГУР.

 

Краснодар – один із шести підводних човнів проекту “варшав’янка”, які входять до складу чорноморського флоту ВМФ РФ. Кожна їх здатна нести до чотирьох крилатих ракет типу Калібр.

 

Капітан 2-го рангу Ржицький як мінімум із 2006 року проживав у Севастополі.

 

Якийсь час він був командиром підводного човна Алроса. Після відправки Алроси на модернізацію було призначено командиром Краснодара.

 

Російська версія

 

Російський телеграм-канал Baza, посилаючись на батька загиблого, пише, що Ржицький нібито подав рапорт на звільнення з армії ще у грудні 2021 року і не брав участі у війні проти України.

 

“Він пішов у запас ще до того, як почалася ця спецоперація”, – сказав друг Ржицького Сергій Гайнулін телеканалу Дощ.

 

У вівторок увечері стало відомо, що у Краснодарському краї слідчі СКР разом із співробітниками ФСБ та МВС затримали чоловіка, якого “перевіряють на причетність до вбивства” Ржицького.

 

У СКР уточнили, що підозрюваним у вбивстві затримано Сергія Денисенка, 1959 року народження. У МВС уточнили, що чоловіка затримали на орендованій квартирі в Туапсі.

 

Пізніше СКР опублікував відео затримання підозрюваного. За даними відомства, у Денисенка під час затримання було виявлено пістолет із глушником, з якого, як припускають слідчі, скоєно вбивство Ржицького. Інших подробиць відомство не повідомляє.

 

На опублікованих СКР кадрах видно, що підозрюваний одягнений лише у спідню білизну, а зброю, про яку згадують слідчі, показано у розібраному вигляді.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button