Світ

Українську військову техніку помітили ще в одному селі на Курщині – ЗМІ

Українську військову техніку помітили ще в одному селі на Курщині - ЗМІ

Фото: Колаж

ЗМІ зазначає, що відео зняте в Гир’ї в районі вежі стільникового зв’язку

Український бронеавтомобіль рухався селом Гир’я Бєловського району Курської області, заявляє Радіо Свобода.

Журналісти геолокували відео, яке опублікували вранці 12 серпня російські джерела, і встановили, що на ньому українська військова техніка проїжджає через село Гир’ї Бєловського району Курської області – 30 км на південний схід від міста Суджа, в напрямку якого українські війська рухалися раніше. Місцева влада оголосила про евакуацію району. Про це повідомляє Радіо свобода на своєму Telegram-каналі в понеділок, 12 серпня.

ЗМІ зазначає, що відео зняте в Гир’ї в районі вежі стільникового зв’язку. Український бронеавтомобіль при цьому рухається на північ у напрямку села Білиця. На відео він проїжджає автобусну зупинку Гир’ї.

Виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смірнов згодом повідомив у Telegram, що регіональний оперативний штаб ухвалив рішення вивезти жителів Бєловського району. 

“Доручив регіональному Мінтрансу підготувати додатковий транспорт, автобуси вже чергують у безпечних зонах. Зараз головне – оперативно сповістити жителів населених пунктів про можливість виїхати з району… Прошу жителів Бєловського району дотримуватися рекомендацій органів влади та силових структур”, – заявив російський чиновник.

 Колаж Радіо Свобода 

Раніше стало відомо, що українські військові під час операції у Курській області зіштовхнулися із несподіваною проблемою – занадто великою кількістю полонених росіян, яких потрібно оформлювати, переправляти в Україну та розміщати. Логістика працює на межі можливостей.

З’явилося відео перших днів наступу на РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button