Світ

У Великій Британії підготували 30 тисяч бійців ЗСУ раніше терміну

У Великій Британії підготували 30 тисяч бійців ЗСУ раніше терміну

Фото: Х (Twitter) / Грант Шаппс

Загальна кількість українських солдатів, які пройшли підготовку за програмами ЗС Великої Британії, на сьогоднішній день перевищує 52 тисячі осіб

Пакет підтримки Великої Британії розширився і тепер передбачає також підвищення кваліфікації українських морських піхотинців.

Підготовку у Великій Британії в рамках операції Interflex пройшли 30 тис. українських військових. Таким чином, Лондон виконав річну мету на сім тижнів раніше. Про це повідомив міністр оборони Великобританії Грант Шаппс в соцмережі Х (Twitter).

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак також написав про це в Х.

“Я з гордістю можу повідомити, що 30 000 людей пройшли навчання через Op Interflex”, – зазначив він.

На сайті британського уряду, загальна кількість українських солдатів, які пройшли підготовку за програмами Збройних сил Великої Британії, на сьогоднішній день перевищує 52 тисячі осіб. Рекрути пройшли найбільший військовий вишкіл у Великій Британії з часів Другої світової війни.

Після запуску минулого літа до програми долучилася низка міжнародних партнерських сил, які надали важливий досвід, навчання і розуміння бойових дій на передовій. До числа цих країн входять Канада, Нова Зеландія, Норвегія, Данія, Фінляндія, Швеція, Литва, Нідерланди, Австралія та Румунія.

Курс проводять щонайменше протягом п’яти тижнів. Він передбачає поводження зі зброєю, першу допомогу на полі бою, тактику патрулювання і навчання роботі в сільській місцевості. За останні 12 місяців пакет підтримки Великої Британії розширився і тепер передбачає також підвищення кваліфікації українських морських піхотинців.

Як ми вже писали, близько тисячі українських морських піхотинців завершили навчання у Британії, де відпрацьовували десантні операції на воді на малих човнах та рейди на берег.

Крім того, українські молоді льотчики поїдуть у Велику Британію, де будуть опановувати винищувачі F-16.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button