Світ

Україна використовує на Курщині британські танки Challenger 2 – ЗМІ


Велика Британія підтвердила, що Україна може вільно використовувати британську зброю на території Росії, зазначає Sky News.

Українські війська, певно, використовували британські танки Challenger 2 під час наступу на території Курської області. Про це заявив британський телеканал Sky News.

Водночас міністерство оборони Британії відмовилося коментувати оперативні деталі. Збройні сили України теж не надали коментарів.

Проте уряд Великобританії підтвердив, що Україна може вільно використовувати британську зброю на території Росії, відповідно до урядової політики. Джерело телеканалу повідомило, що це стосується танків Challenger 2, і вказало, що вони були використані під час української операції, яка розпочалася 6 серпня.

Подробиці про те, як і коли українські війська розгорнули танки Challenger 2 в Курській області Росії, не відомі – так само, як і кількість танків, які могли бути задіяні.

ЗМІ зазначає, що 82-а десантно-штурмова бригада Збройних сил України, яка з 2023 року експлуатує британські бойові танки, брала участь у Курській операції.

Британія погодилася передати Україні 14 своїх танків Challenger 2 у січні 2023 року, що спонукало Німеччину та Сполучені Штати надати свої танки.

Бої на Курщині: Британія зробила заяву щодо переданої зброї

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five − four =

Back to top button