Світ

Україна може використовувати ППО над РФ – Блінкен

Україна може використовувати ППО над РФ - Блінкен

Фото: Міноборони Нідерландів

Ракети Patriot можуть збивати цілі над Росією

Російські ракети та винищувачі можуть збиватися в небі над російською територією, зазначив очільник Держдепу.

Україна може використовувавти американські засоби ППО для збиття цілей над територією Росії. Про це сказав державни секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Молдови, повиідомила напередодні газета The Washington Post.

Блінкен, зокрема, нагадав, що США “не заохочують і не допускають ударів за межами України, але Україна, як я вже говорив раніше, має ухвалювати власні рішення про те, як найкраще ефективно захистити себе”.

Також він додав, що Сполучені Штати “адаптувалися і пристосувалися” до мінливих умов на полі бою і що, оскільки Росія застосовує нову тактику “агресії” та “ескалації”, “впевнені, що ми продовжимо це робити”.

Не існує жодних обмежень на використання Україною засобів ППО, що поставляються США, для збивання російських ракет чи винищувачів над територією Росії, “якщо вони становлять загрозу для України”, заявив глава Держдепу.

Як відомо, вже десять країн ЄС виступили за те, щоб дозволити Україні використовувати їхню зброю для завдавання ударів по території Росії.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни Альянсу дозволити України бити по російській території західною зброєю.

Тим часом у США позиція щодо ударів американською зброєю по російській території поки не змінилася: це “не заохочується”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button