Світ

Угорщина запропонувала Україні замість членства в ЄС іншу альтернативу

Угорщина запропонувала Україні замість членства в ЄС іншу альтернативу

Фото: zn.ua

Угорщина пропонує надати Україні “привілейоване партнерство”

Угорщина пропонує Україні “привілейоване партнерство” замість членства в Європейському Союзі.


Угорщина не підтримує інтеграцію України до Європи, натомість рекомендує запропонувати Києву “привілейоване партнерство” з Європейським Союзом. Про це заявив керівник апарату прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш, передає Telex.

За його словами, Україна “не відповідає необхідним умовам, вона не відповідала їм до війни і відтоді не наблизилася до них”.

 

“Ми солідарні з Україною, ми завжди засуджували російську агресію і надавали значну фінансову підтримку та гуманітарну допомогу, але це не змінює того факту, що Україна не виконала умови для переговорів з ЄС…чи то обіцянки щодо національностей, чи то Копенгагенські критерії, чи то ситуація з корупцією”, – заявив представник Віктора Орбана.

 

Гуйяш також додав, що в уряді Угорщини погоджуються із заявою колишнього президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про “тотально корумповану Україну”. 

“Ми повинні погодитися з попереднім твердженням Юнкера, що Україна абсолютно корумпована та не дозріла до членства в ЄС”, – заявив він.

 

За словами представника Орбана, угорський уряд запропонував би Україні “привілейоване партнерство” замість членства в ЄС. 

У Будапешті висловлюють невдоволення українським законом про меншини, який, на думку угорської влади, обмежує права етнічних угорців користуватися їхньою мовою.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button