Світ

Угорщина може стати першим покупцем танків Panther – ЗМІ

Угорщина може стати першим покупцем танків Panther - ЗМІ

Фото: Rheinmetall

Танки Panther KF51 потужніші за Leopard 2

Угорщина може випередити українську владу і почати першою виробництво новітніх німецьких танків.

Угорщина має намір стати першою країною, яка отримає новітні танки Panther KF51 виробництва німецького оборонного концерну Rheinmetall. Про це повідомила газета Handelsblatt із посиланням на джерела у середу, 27 вересня.

За інформацією видання, Rheinmetall вже знайшов першого замовника на свій новий танк Panther. Він буде повністю вироблятися в Угорщині. Але контракти ще не підписані.

“Роботи над Panther мають розпочатися у співпраці з Угорщиною. Згідно з джерелами в колах, уряд Віктора Орбана, як очікується, заплатить Rheinmetall близько 300 млн євро. Rheinmetall відмовився від коментарів”, – пише видання.

При цьому підкреслюється, що навіть Бундесвер досі не замовляв Panther, оскільки дотримується танка Leopard 2, що вже випускається концерном.

Тим часом за останні роки Угорщина стала ключовим клієнтом Rheinmetall. У середині серпня концерн з Дюссельдорфа відкрив виробництво бойової машини піхоти Lynx в угорському Залаегерсегу. Під час відкриття заводу виставлявся танк Panther.

Раніше повідомлялося, що Rheinmetall має намір збудувати танковий завод в Україні. Керівник компанії Армін Паппергер заявляв, що за 200 млн євро можна збудувати підприємство, яке буде випускати до 400 танків Panther на рік.

Також повідомлялося, що Укроборонпром та Rheinmetall створять спільне підприємство, яке почне виробництво бронетранспортерів Fuchs.


Вперше Panther був представлений влітку 2022 року як конкурент основного бойового танка Бундесверу Leopard 2. Він спочатку розглядався як німецька відповідь на нове покоління російських танків Т-14 на платформі Армата. Перевагою новітнього Panther в порівнянні з Leopard 2 є потужніша зброя та покращений захист. До цього додається інтегрована система захисту від безпілотників.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button