Світ

Угода про припинення вогню у Газі може бути за кілька днів – ЗМІ

Угода про припинення вогню у Газі може бути за кілька днів - ЗМІ

Фото: IDF

Війна Ізраїлю з ХАМАС

Навіть якщо ХАМАС прийме запропоновану угоду, знадобиться ще кілька днів, щоб узгодити деякі деталі.

Угода про припинення вогню в Газі та звільнення заручників може бути досягнута протягом кількох наступних днів. Про це заявили представники США та Ізраїлю, які беруть участь у переговорах у Каїрі, повідомило CNN.

Водночас перемовники зазначили, що це може зайняти і більше часу. Прогрес в технічних аспектах вже досягнутий, проте для завершення угоди можуть знадобитися ще деякі тижні.

За їхніми словами, досягнення будь-якої угоди про припинення вогню може зайняти кілька днів. Обговорюючи потенційні рамки угоди, яка поєднає тимчасове припинення вогню зі звільненням заручників у Газі, вони підкреслили необхідність подальших переговорів щодо дрібних деталей.

Так, офіційний представник США зазначив, що навіть якщо ХАМАС прийме запропоновану угоду, знадобиться ще кілька днів, щоб узгодити деякі деталі, які зрештою призведуть до перемир’я. Ці дискусії також можуть бути важкими та тривалими. Американські офіційні особи продовжують дивитися на переговори з обережним оптимізмом, описуючи прогрес, але все ще пам’ятаючи, що попередні зусилля зазнали краху в останню хвилину.

Напередодні повідомлялося, що Туреччина зупинила торгівлю з Ізраїлем і поставила ультиматум.

У Франції сказали, що необхідно для миру на Близькому Сході

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 + eight =

Back to top button