Світ

Удар по порому Славянин у порті Кавказ: Британія оцінила наслідки для РФ

Удар по порому Славянин у порті Кавказ: Британія оцінила наслідки для РФ

Фото: Скриншот відео

Момент з пожежею на поромі Славянин після української атаки

Британські розвідники вважають, що цей удар майже напевно спричинить подальші логістичні проблеми для Росії.

Розвідка Великобританії оцінила український удар по російському порому Славянин в порту Кавказ. Про це свідчить огляд, опублікований в X (Twitter) британського Міноборони

Британські розвідники вважають, що цей удар майже напевно спричинить подальші логістичні проблеми для Росії у постачанні її окупаційних сил на півдні України та регіонального експорту скрапленого природного газу.

Славянин має пропускну спроможність з трьох подібних поромів, що здійснюють транзит через Керченську протоку між Росією та Кримським півостровом.

Після успішних українських ракетних ударів, які пошкодили два інших судна такого 29 травня 2024 року, Славянин був знову введений в експлуатацію після зіткнення наприкінці 2023 року.

До передислокації Славянин, найімовірніше, перевозив скраплений газ через Керченський порт для подальшого експорту.

Виведення таких поромів з експлуатації, навіть тимчасове, з великою ймовірністю призведе до збільшення витрат та зменшить гнучкість Росії в транспортуванні палива, боєприпасів і обладнання через Керченську протоку, вважають у британській розвідці

Як ми вже писали, губернатор Краснодарського краю РФ Веніамін Кондратьєв заявив, що вранці 23 липня безпілотники атакували поромне судно в порту Кавказ.

Згодом видання Defense Express повідомило, що українські безпілотники атакували залізничний пором Конро Трейдер в порту Кавказ. 

У ЗСУ підтвердили ураження порому в порту Кавказ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button