Світ

Удар по Бейруту: ЗМІ розповіли про відволікаючий маневр Нетаньягу

Удар по Бейруту: ЗМІ розповіли про відволікаючий маневр Нетаньягу

Фото: news.israelinfo

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу

Розрахунок був на те, що під час перебування ізраїльського прем’єра на Генасамблеї ООН Насралла втратить пильність і пропустить удар.

Візит прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу до Нью-Йорка був відволікаючим трюком. Він мав змусити лідера Хезболли Хасана Насраллу думати, що під час перебування Нетаньягу на Генассамблеї ООН, Ізраїль не вдаватиметься до радикальних дій. Про це у ніч проти суботи, 28 вересня, повідомляє The Telegraph.

“Звернення Нетаньягу до ООН “було частиною диверсії”, яка мала на меті змусити лідера Хезболли повірити, що Ізраїль не вживатиме радикальних дій, поки Нетаньяху фізично перебуває в Сполучених Штатах”, – пояснив чиновник.

Нагадаємо, 27 вересня ізраїльські військові завдали удару по столиці Лівану – Бейруту. Повідомлялося, що ціллю їхньої атаки був лідер Хезболли Хасан Насралла. Удару було завдано по підземному бункеру, де зустрічаються керівники організації. Нараз достеменно невідомо, чи живий Насралла. 

Також сталло відомо, що відразу після атаки по Бейруту Нетаньягу достроково завершив свій візит до США і негайно вилетів назад до Ізраїлю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + seventeen =

Back to top button